Aito joulun tunnelma löytyy Turun Kauppahallista 

Vastapaistetut joululeivät, tuoreet graavi- ja savukalat, joulukukkaset ja herkulliset lahjaideat – kaiken tämän löydät Turun Kauppahallista. Tämän vuoden uutuus on hallin oma joulukalenteri, ja myös joulupukki piipahtaa hallissa!

Suomen toiseksi vanhin kauppahalli on valmiina jouluun. Aivan kaupungin ytimessä toimiva Turun kauppahalli kokoaa saman katon alle liki 30 yritystä, joista saa henkilökohtaista asiakaspalvelua ja erityisiä tuotteita, joita ei muualta löydä. Jo pelkästään hallin joulutunnelma on kokemisen arvoinen elämys.

Joulua edeltävänä aikana hallissa on paljon ohjelmaa, kun hallissa vierailevat vuorollaan Lucia ja joulupukki, ja luvassa on saksofonimusiikkia, Seniorikulkusen kuoro sekä Onnenpyörä. Tänä vuonna joulun ajan asiakkaille jaetaan myös maksutta sata uudenlaista, hallin omaa joulukalenteria. Ne ovat jaossa lauantaina 25.11. ja perjantaina 1.12.

Hallista löytyy monipuolisesti joulun makuja. Tänä vuonna jouluostokset kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä jouluaattona halli on kiinni.

Perinteiset joulukinkut voi tilata Lihaliike Reino Jokiselta 18.12. asti, ja yrityksen tiskissä on laaja valikoima erilaisia joulutuotteita. Jouluun kuuluvat graavit, kylmäsavukalat ja monet muut kalaherkut taas löytyvät hallin kalaliikkeiden, Herkkunuotan tai Kalaliike S. Wallinin tiskeistä.

Riistaa ja poroa haluavan kannattaa pistäytyä Poronlihan Erikoisliike Heinoset -yrityksessä, ja erilaiset kakut ja jälkiruokaherkut voi valita hallin laajasta tarjonnasta makunsa mukaan. Pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä ei kannata unohtaa, sillä Kilimanjaro Shop tai Fimpexin puodeista löytyvät eksoottisemmatkin herkut – painon mukaan punnittuina ja hinnoiteltuina. Parhaimmat herkut juustolautaselle voi valita Juustopuoti Immosesta, ja Joy4Foodin ja MBakeryn käsintehdyt suklaat viimeistelevät joulun herkkulistan.

Uutuuksiakin on tarjolla: Eerikinkadun päätyyn on avautumassa uusi kukkakauppa Bohemia. Sen yrittäjä Denisa Ruohomäki kertoo, että valikoimassa on joulukuussa muun muassa havukransseja ja muita joulukransseja, joulukimppuja sekä jouluisia ruukkukasveja, kuten joulutähtiä, tulilatvoja ja ruukkuruusuja.

Hallissa pistäytyvän kannattaa käydä myös tutustumassa uuteen ranskalaiseen La French Cafe -kahvilaravintolaan, joka toimii hallin ruokamaailmassa. Yrityksen valikoimiin kuuluu muun muassa herkullisia croissanteja sekä meheviä Croque monsieur -leipiä. Ranskalaiset yrittäjät, sisarukset Antoine ja Cleméntine Gorski loihtivat halliin aitoa ranskalaista tunnelmaa. Kannattaa myös muistaa, että kauppahallin ruokamaailmasta saa myös nopean ja herkullisen lounaan jouluostosten lomassa!

Turun kauppahalli on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8–18 ja lauantaisin klo 8–16. Itsenäisyyspäivänä 6.12. ja jouluaattona 24.12. kauppahalli on kiinni.

Kauppahallin jouluista ohjelmaa:

25.11. ja 1.12. jaossa hallin omia suklaakalentereita asiakkaille (yhteensä 100 kpl)
• Joulupukki vierailee hallissa lauantaisin klo 11 (25.11, 2.12. ja 16.12.)
• Saksofonistin sävelistä pääsee nauttimaan 25.11. sekä 16.12. klo 12.30 alkaen
• Seniorikulkusen kuoro esiintyy 2.12. klo 13.00 ja 14.00
• Onnenpyörä to 7.- la 9.12. (to-pe klo 10–15 ja la klo 9–14) Juustopuotia vastapäätä. Mahdollisuus voittaa herkullisia palkintoja!
• Lucia vierailee hallissa la 16.12. klo 10.30 tuoden mukanaan joulun valoa ja tunnelmaa