Uusia makutrendejä ja viisaan ruoan hanke Turun kauppahalliin

Turun kauppahallin tarjontaan saadaan taas lisää herkullisuutta, kun kevään aikana hallissa aloittaa kaksi uutta toimijaa. Hallissa on jatkossa tarkoitus edistää myös ruoan kiertotaloutta osana Wise Food -hanketta.

Turun kauppahalli kokoaa saman katon alle 34 yritystä. Vaikka suurin osa yrityksistä on toiminut hallissa vuosia ja jopa vuosikymmeniä, niin joukkoon on liittynyt myös uusia toimijoita.

Huhtikuussa Linnankadun päätyyn avautuu keskustaan kauan haluttu ja kaivattu leipomo Bageri Å. Turkulaisen, Kakolanmäellä toimivan leipomon erikoisuuksia ovat hapanjuureen leivotut croissantit, patongit ja pullat. Kaikessa valmistamisessa vaalitaan ekologisia arvoja ja raaka-aineet ovat korkealaatuisia. Kauppahallin myymälä tulee vastaamaan alkuperäistä konseptia, mutta odotettuna lisänä myyntiin tulevat myös aamiaistuotteet.

Maaliskuun alussa halliin avautui srilankalainen ravintola Curry Maku. Se tarjoilee uusia ja eksoottisia makuja, kuten paikallista street foodia eli kottua, joka koostuu pieneksi paloitelluista vihanneksista ja muun muassa kananmunasta sekä paistetusta riisistä. Makeannälkään menusta löytyy myös pirtelöitä ja jälkiruokia. Kauppahallin Eerikinkadun päässä sijaitseva Curry Maku on Turun ensimmäinen srilankalainen ravintola.

Kauppahalli mukana kehittämässä ruoan kiertotaloutta

Kauppahallissa on kahden vuoden aikana tarkoitus edistää erityisesti ruoan kiertotaloutta osana Euroopan unionin rahoittamaa Wise Food -hanketta. Turun kaupungin koordinoimassa hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä seudun ruokaketjun yritysten, Turun ammattikoulun ja Turun Yliopiston kanssa.  

Suunnitteilla on toimia, jotka liittyvät ruokahävikin pienentämiseen, jätteiden tehokkaaseen kierrätykseen ja elintarvikealan opiskelijoiden koulutukseen käytännön työympäristössä. Hanke tarjoaa Kauppahallin yrityksille mahdollisuuden toimia suunnannäyttäjinä ja kehittää kiertotalouden mukaista kestävää ruoka-alaa yhteistyössä oppi- ja tutkimuslaitosten kanssa.