Koiraystävämme ovat tervetulleita kauppahalliin

Moni varmasti on nähnyt kauppahallin sisäänkäyntien lähellä kattoon kiinnitetyt historiaa huokuvat suuret kyltit, jotka kieltävät asiattoman oleskelun, tupakoinnin ja koirat.

Kyltit kertovat menneestä ajasta ja päteehän säännöt niissä edelleen – yhtä lukuunottamatta. Huhtikuusta lähtien myös koirat ovat olleet tervetulleita Turun Kauppahalliin.

Koirien sallimiseen päädyttiin yhteisesti hallin yrittäjien kanssa. Monet yrittäjät ja asiakkaat ovatkin toivoneet, että ostoksille ja asioimaan pääsisi myös nelijalkaisen ystävänsä kanssa. 

”Asiakastoiveita koirien sallimista Turun kauppahalliin kuunneltiin ja nyt olemme vastanneet tähän toiveeseen. Henkilökohtainen mielipiteeni on että vihdoinkin! Ja sitä paitsi pitäähän koirankin jostain herkkuluunsa hommata.” toteaa Herkkunuotan Johan Hellsten.

Kauppahallin käytäntöjä ollaan haluttu myös kaupungin puolesta nykyaikaistaa ja on tiedostettu, että koiratkin ovat tärkeitä keskustan kävijöitä. Muutoksella halutaan helpottaa keskustassa käymistä ja kannustaa päivittäiseen asiointiin.

Nostalgisen arvon vuoksi vanhat kyltit saavat kuitenkin jäädä – mutta älä huoli – koirat ovat hyvin tervetulleita (kunhan he ovat kiinni talutushihnassa).